Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах України!

Дата: 01.07.2024 16:20
Кількість переглядів: 41

До уваги громадян витяг з Наказу 10.04.2006  N 105. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 липня 2006 р. за N 880/12754
 

                   Про затвердження Правил
                   утримання зелених насаджень
                   у населених пунктах України

 

Балансоутримувач – спеціально  вповноважені  на  конкурсних засадах  державними  чи  місцевими  органами  влади  підприємства, організації,  які  відповідають за утримання та збереження зелених насаджень на підпорядкованих територіях зеленого господарства.

Зелені насадження – деревна,   чагарникова,  квіткова  та трав'яна  рослинність  природного   і   штучного   походження   на визначеній території населеного пункту.

Зелені насадження   загального    користування – зелені насадження,   які   розташовані  на  території  загальноміських  і районних  парків,  спеціалізованих  парків,  парків  культури   та відпочинку;  на територіях зоопарків та ботанічних садів,  міських садів і садів  житлових  районів,  міжквартальних  або  при  групі житлових  будинків;  скверів,  бульварів,  насадження  на  схилах, набережних, лісопарків, лугопарків, гідропарків і інших, які маютьвільний доступ для відпочинку.

Зелені насадження обмеженого  користування – насадження  на територіях громадських і житлових будинків, шкіл, дитячих установ, вищих та середніх спеціальних навчальних закладів,  профтехучилищ, закладів  охорони  здоров'я,  промислових підприємств і складських зон, санаторіїв, культурно-освітніх іспортивно-оздоровчих установ та інші.

Зелені насадження  спеціального  призначення – насадження транспортних магістралей і вулиць;  на ділянках санітарно-захисних зон  довкола  промислових  підприємств;   виставок,   кладовищ   і крематоріїв,     ліній     електропередач     високої     напруги; лісомеліоративні,   водоохоронні,   вітрозахисні,   протиерозійні,
насадження  розсадників,  квітникарських  господарств,  пришляхові насадження в межах населених пунктів.

Озеленені території – ділянки  землі,  на  яких  розміщена рослинність  природного  чи  штучного  походження  (садово-паркові комплекси та об'єкти зеленого будівництва).

На   об'єктах    благоустрою    зеленого    господарства
забороняється:

  • вивозити і  звалювати  в  не  відведених  для  цього   місцях
    відходи, сміття, траву, гілки, деревину, листя тощо;
  • спалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень