Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Тристоронній меморандум про взаєморозуміння в рамках ініціативи «Підтримка постраждалих громад в проєктах з підвищення енергоефективності»

Дата: 05.08.2024 15:20
Кількість переглядів: 42

1 серпня відбувся стартовий захід ініціативи «Підтримка постраждалих громад в проєктах з підвищення енергоефективності», що було організовано ГО Школа енергоефективності на замовлення муніципального компоненту проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні» (FEER), що реалізується в Україні GIZ Ukraine UkraineDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії.

 

Під час заходу Веніамін СІТОВ, Мерф'янський міський голова взяв участь у підписанні тристороннього меморандуму про взаєморозуміння. В рамках співпраці буде реалізовано типові проєкти з впровадження відновлювальних джерел енергії та підвищення енергоефективності в громадах, що постраждали від російської агресії. Надалі громади зможуть реалізовувати подібні проєкти самостійно.
Конференція об'єднала представників місцевих органів влади, комунальних підприємств, уряду України Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Посольства Німеччини в Києві, Посольства Швейцарії в Україні.
 
Мереф'янська громада активно працює над розробкою та подальшою реалізацією проєктів у сфері енергетичної безпеки, що є також пріоритетом держави та Харківського регіону, зважаючи на посилення інтенсивності обстрілів та подовжені графіки відключень електроенергії. Нещодавно Мереф'янська громада стала переможцем відбору до участі у демонстраційних проєктів для громад, постраждалих від війни.

 

Проєктом передбачено нове будівництво гібридної сонячної електростанції, потужністю 39,5 кВт, зі збереженням енергії, ємністю 60 Квт*год, на одній з адміністративних будівель громади

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень