A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Скажемо НІ торгівлі людьми!

Дата: 02.12.2017 19:00
Кількість переглядів: 1447

Скажемо НІ торгівлі людьми!


Торгівля людьми – це одне з найнегативніших явищ сучасного світу, це лихий злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і навіть діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. 
За оцінками Міжнародної організації з міграції, понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Нині Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Лише за останні 17 років Міжнародною організацією з міграції було надано комплексну реінтеграційну допомогу 13485 українцям. Значна цифра, чи не так?
Якщо на початку 2000 років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідирує трудова експлуатація. Так само змінилося і співвідношення жертв за статтю – якщо раніше майже 85% потерпілих були жінки, то зараз понад 60% складають чоловіки. І не варто вважати, що жертвами сучасних работорговців стають люди з низьким освітнім рівнем – як свідчить статистика, потрапити в рабство може будь-хто, зокрема, серед постраждалих чимало людей з технічною та, навіть, вищою освітою. 
Більшість з нас вважає, що подібна проблема нас не стосується, що це десь в іншому місті, в іншій країні. Але ні, ця проблема тут, ця проблема зовсім поруч. Нам необхідно про неї знати і розповідати не лише дітям, а й знайомим, друзям та близьким.
Наша мета – зупинити цю страшну динаміку буд-якими методами і озпочати необхідно з розповсюдження проблеми. 
Саме з метою інформування населення до Мереф’янської громади завітали Білецька Ольга та Ролянський Олександр – експерти проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми», який впроваджується за фінансової підтримки уряду Канади. 
У актовому залі Мереф’янської міської ради зібрались представники дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, комунального закладу «Мереф’янська центральна районна лікарня», інформаційно-консультаційного центру Харківського районного центру зайнятості та спеціалісти відділів Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради. 
Інформаційний семінар на тему «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними» розпочався із мозкового штурму пов’язаного із поняттям «торгівля людьми». Опісля визначення поняття експерти перейшли до опису його основних форм та визначення основних причин торгівлі людьми. 
Мозковий штурм переходив в лекції, а ті, в свою чергу, в обговорення. Так, жвава дискусія відбулась після перегляду фрагменту відеофільму «Життя на продаж». 
Ольга та Олександр також порушили тему ідентифікації постраждалих та представили основні ресурси, необхідні для проведення превентивної роботи з постраждалими від торгівлі людьми у громаді. 
Семінар пройшов жваво та цікаво і сподіваємось, що отримані знання будуть використані у подальшій роботі всіх його учасників.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень