Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

ПОВІДОМЛЕННЯ

НІТРАТИ В ПИТНІЙ ВОДІ. В ЧОМУ НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ ОРГАНІЗМУ?

Вода, забруднена нітратами, надзвичайно небезпечна для дитячого організму, а особливо для дітей у перші місяці життя. Самі ж нітрати малотоксичні, але в організмі під впливом кишкової мікрофлори вони відновлюються у нітрити, які є ще токсичнішими. Одним з основних механізмів їхньої токсичної дії є перетворення гемоглобіну в метгемоглобін. 

13:54:51 27.08.2024

СПОСОБИ ЗНЕЗАРАЖЕННЯ ВОДИ

В умовах російської агресії проти України частина населення позбавлена доступу до чистої питної води. 

08:45:41 27.08.2024

Ботулізм

Ботулізм — це харчове отруєння, що може призвести до тяжких наслідків. Водночас, у більшості випадків можна уникнути ботулізму, якщо дотримуватися простих харчових правил.

11:14:06 23.08.2024

Обласний фестиваль-конкурс образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Розквітне Україна»

За підтримки Харківської обласної ради Комунальними закладами «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» та «Люботинський мистецький ліцей “Дивосвіт”» проводиться Обласний фестиваль-конкурс образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Розквітне Україна» в рамках соціокультурного заходу «Обійми дитину».

08:10:17 22.08.2024

Мінекономіки запускає платформу “Пульс” для збору зворотного зв’язку від бізнесу

“Пульс” є частиною політики “Зроблено в Україні”, яку ініціював Президент Володимир Зеленський. Мета платформи — створити єдиний цифровий інструмент для прозорих відносин між державою та бізнесом для підвищення якості державних послуг.

10:25:44 21.08.2024

Кіберполіція та ДПС попереджають про фейкові листи з шкідливим програмним забезпеченням

Зловмисники надсилають електронні листи про проведення перевірки незаконної діяльності контрагентів нібито від імені філій ДПІ м. Києва. Аферисти закликають відкрити доданий до листа файл, інфікований шкідливим програмним забезпеченням.

10:03:47 21.08.2024

ВАЖЛИВІСТЬ ВАКИНАЦІЇ ПРОТИ КАШЛЮКУ, ДИФТЕРІЇ ТА ПРАВЦЯ

Під час війни через відсутність доступу до чистої води, базових умов гігієни та медичної допомоги, перебування великої кількості людей одночасно у сховищах, потягах, тимчасових прихистках є ризик поширення інфекційних захворювань. Кір, краснуха, епідемічний паротит, поліомієліт, дифтерія, кашлюк можуть швидко поширюватися та загрожувати вам і вашій дитині. При травмах існує високий ризик заразитися правцем. Розповідаємо, як можна заразитися цими інфекціями, які можуть бути наслідки та як цьому запобігти.

13:45:02 16.08.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень